Diagnoosit -> Granulomatoottinen polyangiitti, GPA -> Sosiaalinen media yhdistää
http://www.harvinainenreuma.fi/uploads/images/k4.jpg

Sosiaalinen media yhdistää

Sosiaalinen media antaa hyvän välineen vuorovaikutukseen, niin kuuntelemiseen kuin kuulluksi tulemiseen.  Usein sosiaalista mediaa ajatellaan liikaa viestinnän välineenä ja unohdetaan, että se soveltuu erinomaisesti uuden tiedon hankkimiseen ja oppimiseen. Facebook, Twitter, YouTube, Google+, Linkedin jne. ja monet samankaltaiset yhteisöt voivat olla erinomainen tapa kommunikoida sidosryhmien kanssa, oppia uutta, saada palautetta ja kehittää asioita. 

Yhteisöllisissä medioissa tuotetaan joka päivä valtava määrä tietoa.  Muista kuitenkin, että osallistuessasi yhteisöihin et voi kontrolloida, kuka lukee viestisi, viestisi voi levitä muihin yhteisöihin ja että et voi poistaa sitä. 

Muutama tärkeä toimintaohje kun perustat, ylläpidät tai osallistut erilaisiin Some-yhteisöihin:

  1. Esiinny omana itsenäsi: Sosiaalisen median laatu ja arvo heikkenee, jos ihmiset esiintyvät nimimerkeillä. Jos osallistut yhteisöihin ja keskusteluihin tai ylläpidät sivustoa, ilmoita selkeästi, kuka olet. 

  2. Ole asiallinen. Kirjoita asiallisesti ja muiden mielipiteitä kunnioittavasti, niin kuin haluaisit muiden kirjoittavan itsellesi. Vältä ajautumasta väittelyihin. Esitä eriävä mielipide rakentavasti ja positiivisesti.

  3. Tuota lisäarvoa. Kerro asioista, jotka tunnet hyvin ja jotka kiinnostavat muita. Tarkista, että kirjoittamasi tiedot ovat oikein. Jos teet virheen, myönnä se ja korjaa asia.

  4. Keskustele. Vaikka voit käyttää sosiaalista mediaa tiedon levittämiseen, muista, että sen tarkoituksena on myös edesauttaa keskustelua. 

  5. Virheellisiin tai asiattomiin kommentteihin vastaaminen. Jos näet virheellisen väitteen tai asiattoman kommentin, vastaa aina asiallisesti toteamalla oma mielipiteesi. Vältä ajautumasta väittelyihin äläkä koskaan kirjoita negatiivisia kommentteja väitteen esittäjästä. Yhteisöt arvostavat asiallista kommunikointia.

Jos omasta diagnoosistasi puuttuu jokin tietämäsi sosiaalisen median kanava, ilmoita siitä meille palautelomakkeella.